Mercedes-Benz Huollon hinnasto

Onko nyt käynnissä kaikkien aikojen F1-kausi?

Moni suomalainen F1-fani nielaisi tyhjää, kun Mercedes-talli julkisti Valtteri Bottaksen siirron Mercedes AMG Petronas –talliin alkavaksi kaudeksi maailmanmestaruuden niukasti Nico Rosbergille hävinneen Lewis Hamiltonin rinnalle. Molempien Mercedes-kuljettajien päädyttyä podiumille heti ensimmäisessä osakilpailussa Melbournessa, näyttäisi kaudesta kehittyvän kaikkien aikojen jännittävimmän – etenkin kun Ferrari on noussut vahvaksi haastajaksi viime kautta hallinneille hopeanuolille.

MESTARUUSJAHTIIN LÄHES 80 F1-STARTIN KOKEMUKSELLA

27-vuotias Nastolasta kotoisin oleva Bottas on nuorestä iästään huolimatta jo konkari ratissa. 6-vuotiaana alkanut kartingura johti voitosta ja luokasta toiseen ja nyt käynnissä on jo viides kausi autourheilun kuninkuusluokassa.

On sanottu, että tämä kausi on se, josta Bottas tullaan muistamaan. Williams-tallissa koko tähänastisen F1-uransa ajaneen Bottaksen on sanottu olevan yksi sarjan analyyttisimmista ja luotettavimmista kuljettajista. Siirto Mercedekselle antaa Valtterille mahdollisuuden näyttää myös nopeutensa ja haastaa samalla sarjan nopeimpana pidetyn kuljettajan, tiimikaverinsa Lewis Hamiltonin.

-Valtterilla on jalat tukevasti maassa, hän on suorapuheinen ja asialleen omistautunut. Hänellä on merkittävä ansioluettelo juniorivuosilta ja yhdeksän podiumsijoitusta F1:ssä. 

–Joskus elämässä yllättävät olosuhteet poikivat mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Nicon päätös joulukuussa tuli meille kaikille yllätyksenä ja vaikeana käsitellä. Mutta kriisi on aina samalla mahdollisuus saavuttaa jotain uutta tiiminä ja yksilöinä, kertoi Mercedeksen kilpailutoiminnan johtaja Toto Wolff esitellessään tallin uutta kuljettajaa lehdistötilaisuudessa.

-Valtterilla on jalat tukevasti maassa, hän on suorapuheinen ja asialleen omistautunut. Hänellä on merkittävä ansioluettelo juniorivuosilta ja yhdeksän podiumsijoitusta F1:ssä. Nyt hänen on aika nousta seuraavalle tasolle, voittaa osakilpailuja ja taistella maailmanmestaruudesta. Valtterin tuntien, olen varma että hän tulee tekemään kaikkensa sen eteen, jatkaa Wolff.

VALTTERI BOTTAS

27-vuotias Nastolasta kotoisin oleva Bottas on nuorestä iästään huolimatta jo konkari ratissa. 6-vuotiaana alkanut kartingura johti voitosta ja luokasta toiseen ja nyt käynnissä on jo viides kausi autourheilun kuninkuusluokassa.

Mercedes Wo8 on 80 % kokonaan uusi kilpa-auto

 

Kauden 2017 sääntömuutokset näkyvät autoissa ja niillä oli heti vaikutusta kierrosnopeuksiin, mistä kertoo Melbournen rataennätyksen rikkoutuminen useaan otteeseen kauden ensimmäisissä aika-ajoissa. Leveämmillä renkailla ja pidemmällä takadiffuusorilla saavutetaan merkittävä lisäys pitoon, mikä näkyy suoraan kierrosaikojen parantumisessa.

Mercedes Wo8 on käynyt läpi sarjan muutoksia, jotka tekevät sarjan ylivoimaisesti nopeimmasta ja luotettavimmasta autosta vieläkin kovemman luun kilpailijoille. Edeltäjäänsä leveämpi ja matalampi auto sisältää vain 17 % viime kaudella käytettyjä osia.

 

HAMILTON VAI BOTTAS?

Mercedes AMG Petronas –talli lähtee kauteen ennakkosuosikkina, ovathan viimeiset viisi kautta osoittaneet hopeanuolten dominoivan F1-sarjaa.  Samaan aikaan Ferrarin on sanottu parantaneensa autonsa nopeutta viime kauteen verrattuna ja sen kuljettajina on kaksi maailmanmestaria, Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen.

Kaudesta 2013 Mercedeksellä ajanut on Lewis Hamilton kolminkertaisena maailmanmestarina 53 voitollaan ja 62 paalupaikallaan ehdoton ennakkosuosikki, kun taas Bottas lähtee kokeneena mutta nälkäisenä ja näytönhaluisena haastamaan Hamiltonia ja sarjan muita huippukuljettajia. Luvassa on siis suomalaisittain äärimmäisen jännittävä kausi!

Katso myös