Mercedes-Benz Huollon hinnasto

Anna autosi hoitaa käytännön asiat 

Uusien Mercedes-Benzien äly lyö ällikällä: Connect-palvelun avulla parkkeeraus onnistuu auton ulkopuolelta, kännykän avulla.

Aluksi tulee epätodellinen olo. Esite väittää, että auton voi parkkeerata puhelimen avulla. Siis niin, että on itse auton ulkopuolella. Temppu onnistuu niin tasku- kuin pitkittäisparkkiinkin. Voiko tämä olla totta?

- Totta se on. Uusiin S- ja E-sarjan Mercedeksiin on saatavilla remote park pilot -toiminto, Mercedes-Benzin tuotepäällikkö Risto Rauhala vakuuttaa.

Mercedes onkin tässä tekniikassa edelläkävijä. Auton liikuttaminen eteen- ja taaksepäin mobiililaitteen avulla ei ole nykyään täysin tavatonta, mutta Mercedes-Benz on ensimmäinen merkki, joka tarjoaa parkkeeraustoiminnon näin laajoilla ominaisuuksilla.

- On suhteellisen helppoa saada auto painamaan mobiililaitteen avulla kaasua ja jarrua, mutta kääntyminen on jo paljon vaikeampaa. Mercedes on tässä asiassa kärkimerkki, Rauhala sanoo.

Remote park pilot on vain yksi toiminto laajassa Mercedes me Connect -palvelukokonaisuudessa, joka yhdistää auton digitaalisesti sen omistajan muihin laitteisiin. Palvelun avulla voi tehdä valtavan määrän asioita mobiililaitteella tai tietokoneella.

Annetaan Rauhalan kertoa tarkemmin, mitä Connectin avulla voi tehdä. Aluksi perusasioita.

- Auton omistaja pääsee mistä päin maailmaa tahansa käsiksi auton keskuslukitukseen ja voi nähdä, missä auto on. Tämä voi olla kätevää esimerkiksi silloin, kun itse on matkoilla ja auto jälkikasvun käytössä, Rauhala vinkkaa.

Saman tapaan palvelu antaa kännykkään tarkat ohjeet silloin, kun parkkihallissa käy niin, ettei muistakaan mihin auton tuli jättäneeksi.

- Connectin kautta voi myös laittaa lämmityksen päälle, mikäli autossa on lisälämmitin. Eli kun lento lähtee Oulusta, voi napauttaa lämmittimen päälle juuri ennen kuin kännykät pitää sammuttaa koneessa. Kun pääsee Helsingissä kentälle, odottaa parkkipaikalla lämmin auto. Tai toisinpäin: kuumina päivinä Plug-In Hybrid tai EV -auton voi viilentää sopivan lämpöiseksi.

Auton liikuttaminen eteen- ja taaksepäin mobiililaitteen avulla ei ole nykyään täysin tavatonta, mutta Mercedes-Benz on ensimmäinen merkki, joka tarjoaa parkkeeraustoiminnon näin laajoilla ominaisuuksilla.

Unohda turha säätäminen

Connectin avulla voi kännykästä luonnollisesti tarkistaa auton polttoainemäärän, renkaiden paineen sekä muut mahdollisesti huomiota vaativat seikat.

- Aikaa ja vaivaa säästyy myös siinä, että palvelussa voi tehdä kotona tietokoneella tai mobiililaitteella tulevan matkan reitin valmiiksi ja lähettää sen suoraan Plug-In Hybrid -auton navigointilaitteeseen. Sen jälkeen ei tarvitse alkaa enää säätää autoon päästyään, Rauhala kertoo.

Connect on saatavilla Mercedeksiin, jotka on ovat tulleet vuonna 2017 tarjolle. Sen voi hankkia yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi. Palvelu otetaan käyttöön kirjautumalla Mercedes me -portaaliin verkossa. Portaali toimii myös vanhempiin malleihin soveltuvan Mercedes me Adapter -sovelluksen kanssa.

Kaikki, jotka kirjautuvat palveluun, saavat käyttöönsä veloituksetta muun muassa huoltopalvelun.

- Huoltopalvelu taas toimiin niin, että auto lähettää tietoa merkkihuoltoon, joka osaa ottaa yhteyttä auton omistajaan, kun huolto alkaa olla ajankohtainen. Järjestelmän avulla huoltoliike ehdottaa huoltoaikaa ja omistaja voi kätevästi joko hyväksyä sen tai sopia paremmin omiin aikatauluihin osuvan. Omistajan ei siis tarvitse huolehtia huollontarpeesta, koska auto tekee sen hänen puolestaan, Rauhala kertoo.
 

Katso myös: