Mercedes-Benz Huollon hinnasto

Uusi A-sarja

Tervetuloa vaistonvaraisen helppoon autolla liikkumiseen! Jo ensimmäinen A-sarja vuonna 1997 oli edelläkävijä. Nyt on uuden sukupolven aika: tämä on ensimmäinen auto, joka ymmärtää sinua ja jota sinä intuitiivisesti osaat käyttää.

Intuitiivinen auto

Tämän auton myötä autojen ajanlasku alkaa uudelleen. Uudessa A-sarjassa vallitsee ainutlaatuinen tunnelma: se välittää kuljettajalle heti alusta alkaen kotona olemisen tunteen. Yli 20 vuoden ajan A-sarja on ollut sekä innovatiivinen että menestyksekäs automalli. Nyt uuden sukupolven myötä se säilyttää vahvuutensa ja muuttuu silti samalla perusteellisesti. Se on leveämpi, tilavampi ja korkealaatuisempi kuin koskaan. Sitä on A-sarja 2018. Todellinen uutuus on intuitiivisen käytettävyyden periaate. Se alkaa valmisteluavustimesta, jota tuotekehittäjät kutsuvat wizardiksi eli taikuriksi. Ilman käyttöohjekirjan apua kaikesta pääsee vaivatta jyvälle; kaikkien toimintojen ja varusteiden käyttö on helppo ymmärtää.

A-sarjan tekoäly tunnistaa kuljettajan tarpeet ja toiveet ja toimii niiden mukaisesti. Jos kuljettajalla on kylmä, riittää että sanoo englanniksi ääneen “minulla on kylmä”, ja lämmityslaite alkaa lämmittää. Auton varustelusta riippuen on mahdollista sovittaa sisätilan valaistus yksilöllisesti ja kuunneltava musiikki sen mukaiseksi. Sinistä valoa chillout-musiikkiin tai punaista rockiin? A-sarja oppii tietämään useimmin käytetyt kohteet, suosikkibiisit ja soittamaan älypuhelimella hakusana sanomalla. Älykäs puheohjausavustin aktivoituu, kun painetaan ohjauspyörässä olevaa näppäintä tai sanotaan ääneen tervehdys “Hey Mercedes”. Ihmisen ei tarvitse mukautua autoon, vaan auto mukautuu ihmiseen. Miltä tällainen intuitiivinen käytettävyys tuntuu? Se on koettava ihan itse.

Uudessakaupungissa jatkuu Mercedes-Benz GLC-SUV-mallin tuotanto, ja uusi A-sarja korvaa edellisen A-sarjan mallisukupolven valmistuksen.

Uusi "Suomi-Mercedes" tuotantoon

Uudenkaupungin Autotehdas on noussut muutamassa vuodessa Suomen taloudellisen kasvun näyteikkunaksi. Yhteistyö Daimlerin kanssa on luonut Suomeen tuhansia uusia työpaikkoja Mercedes-Benz A- ja GLC-mallien tuotantoa varten. Viime vuonna Valmet Automotive teki kaikkien aikojen tuotantoennätyksen:  linjoilta maailmalle lähti 90 000 uutta Mercedes-Benziä.

Mercedes-Benzin alkuperäinen A-sarja (W 168) esiteltiin Genevessä maaliskuussa 1997. Uuteen kompaktiluokkaan kuuluva 3. sukupolven A-sarja (W176) näki päivänvalon vuonna 2012. Nuorentuneen muotoilunsa ansiosta A-sarja saavutti pian valtavan suosion, ja mallinostajien keski-ikä on nykyisin yli 10 vuotta nuorempi kuin 2000-luvun alussa. A-sarjan tuotannon keskuspaikka on Saksan Rastatt, jonka lisäksi A-sarjaa valmistavat Kecskemetétin tehdas Unkarissa, Valmet Automotive Uudessakaupungissa (vuodesta 2013 lähtien) sekä BBAC Kiinassa. Uudessakaupungissa jatkuu Mercedes-Benz GLC-SUV-mallin tuotanto, ja uusi A-sarja korvaa edellisen A-sarjan mallisukupolven valmistuksen.

Katso myös