Mercedes-Benz Huollon hinnasto
TEKSTI GREGOR BRESSER

Sisätilaihme

Uusi E-sarjan farmari-malli yhdistää avarat sisätilat ja urheilullisen siluetin.

Vuonna 1977 Mercedes-Benz loi aivan uuden ajoneuvoluokan: premium-luokan farmarin, joka kansainvälisesti tunnetaan T-mallina. T tulee sanasta transport (kuljettaa). Vallankumouksellinen uusi malli oli jo syntyessään käytännöllisen tilava sekä ulkoa että sisältä, mutta sisälsi silti myös ripauksen luksusta.

Lähes 40 vuotta myöhemmin farmari on edelleen alan laatutason mitta. Tänä syksynä pääsemme kokemaan auton kuudennen päivityksen, S 213 -mallin. Viimeisin versio on jo ulkomuodoltaan niin urheilullinen, että on vaikea uskoa sen kätkevän sisäänsä huiman 1820 litran tavaratilan.

Farmari-malli sisältää sekä kaikki E-sarjan sedanin innovaatiot, että erityisesti farmareille tyypilliset älykkäät sovellukset. Esimerkkinä älykkäistä sovelluksista on uusi lastausominaisuus, jonka ansiosta takapenkin selkänojaa voi kallistaa ylimääräiset kymmenen astetta, mikä lisää tavaratilan kokoa 30 litralla uhraamatta silti yhtäkään istumapaikkaa. Auton sisätiloja on helppo muokata omiin tarpeisiin sopivaksi, säätämällä kuinka paljon tiloista käytetään tavaratilaan ja kuinka paljon matkustajapaikkoihin.
 

NAUTI HILJAISUUDESTA

Täydellisesti viimeistellyt ovenkahvat ja ikkunoiden tiivistykset minimoivat myös tuulesta aiheutuvan melun.

OLOHUONE AUTOSSASI

Auton sisätilat ovat sekä urheilulliset että loungemaisen viihtyisät. Sisätilojen materiaaleina ovat korkealuokkainen puu, nahka sekä metalliverkko. Kaksi valinnaisvarusteena saatavaa 12,3-tuumaista korkearesoluutionäyttöä muodostavat yhdessä vaikuttavan laajakuvaohjaamon. Ohjauspyörän kosketusnäppäimet mahdollistavat lukuisten toimintojen vaivattoman hallinnoinnin ajon aikana.

 

VAHVA JA HILJAINEN

Rungon lisäjäykkyys, erityinen korin eristys ja vahvat vaimentimet takaistuinten alla ja rengasholveissa estävät liikenteen melua tunkeutumasta sisätiloihin. Täydellisesti viimeistellyt ovenkahvat ja ikkunoiden tiivistykset minimoivat myös tuulesta aiheutuvan melun.

Uusi E-sarjan farmari todistaa, että farmari-malli on loistava valinta nykypäivän elämäntyyliin. LED-valoin valaistu takaluukku on erittäin tilava ja vakiovarusteena olevat kattokiskot pystyvät kannattelemaan kaikkein hankalimmatkin kuormat.


745 kg

Tätä farmaria ei mikään suista tasapainosta: taka-akselin ilmajousitus säätelee maavaran vakioiseksi jopa 745 kilon kuormalla. Lisävarusteena saatava vetokoukku piiloutuu kätevästi takapuskurin taakse, kun sitä ei tarvita, ja tulee tarvittaessa esiin yhdellä napin painalluksella. Polkupyörän kuljetustelineen kapasiteetti on jopa 100kg kahden vetokuulan lisävarren ansiosta.

 

TÄYNNÄ TYYLIÄ

Uusi E-sarjan farmari todistaa, että farmari-malli on loistava valinta nykypäivän elämäntyyliin. LED-valoin valaistu takaluukku on erittäin tilava ja vakiovarusteena olevat kattokiskot pystyvät kannattelemaan kaikkein hankalimmatkin kuormat. Pidennetyt sivuikkunat ja jyrkästi viettävä takalasi tekevät S 213-mallin ulkonäöstä elegantin.

HARVINAISEN TILAVA

Kookkaatkin matkatavarat sujahtavat E-sarjan farmari-mallin tavaratilaan vaivatta, sillä 670-1820 litran matkatavarakapasiteetti on premium-luokan suurimpia. Malli on itse asiassa yksi harvoista autoista, joihin mahtuu vakiokokoinen kuljetuslava.

 

AUTO JOKA AJATTELEE

Aktiivinen jarrutusavustin oli vasta alkua, sillä uusi ajopilotti menee vielä askeleen edemmäs. Järjestelmä pitää edellä ajavaan ajoneuvoon oikean etäisyyden ja seuraa sitä automaattisesti. Uuden kauko-ohjattavan pysäköintipilotin ansiosta sinun ei tarvitse kurkotella autossa pysäköidessäsi ahtaaseen tilaan, vaan voit nousta autosta ja pysäköidä älypuhelinohjelman avulla.

Uusi E-Sarja verkossa