Mercedes-Benz Huollon hinnasto
KUVAT STAUD STUDIOS

Soundtrack

Eva Shaw on DJ ja levytuottaja, joten ei liene yllätys, että uudessa Mercedes-AMG CLA 45 4Maticissa häneen teki suurimman vaikutuksen auton tuottama ääni. Päivitetyssä neliovisessa coupéssa on kuitenkin myös monta muuta houkuttelevaa ominaisuutta.

Siitä lähtien kun Eva Shaw valloitti New Yorkin klubien tanssilattiat myrskytuulen lailla, hänen uransa on edennyt vauhtia, josta jopa Mercedes-AMG CLA 45 4Matic Coupé olisi kateellinen. Torontossa kasvaneen Shaw’n ansioluettelo on vakuuttava: hän on soittanut esimerkiksi Miamin Ultra-festivaaleilla, jossa yleisöä on kymmeniä tuhansia ja Las Vegasin legendaarisessa Hakkasan-yökerhossa. Suurimman osan ajastaan hän kiertääkin esiintymislavoja ja klubeja Yhdysvaltojen halki.

"Esiintymisen jälkeinen tunne on täydellinen, jopa koukuttava", Shaw sanoo. DJ:n työn ohella hän on viime aikoina tuottanut myös omaa musiikkia. Hänen kappaleitaan ovat esimerkiksi "Charizma", "Get Down" ja "Space Jungle".

Musiikin lisäksi Shaw tekee myös mallin töitä. Monien työtehtävien yhdistäminen tarkoittaa, että Shaw on koko ajan liikkeessä – milloin lentokoneessa, milloin taas autossa matkalla seuraavalle DJ-keikalle.

Jatkuva matkustaminen on hionut hänen aistinsa herkiksi yksityiskohdille. Hän kuvailee ensimmäisiä tuntemuksiaan uudistetusta CLA 45 4Maticista myöhäisillan koeajon jälkeen: "Sen ääni on fantastinen: kipakka, jossa on upea basso." Toisin sanoen se valloittaa innokkuudellaan, urheilullisella suorituskyvyllään ja dynamiikallaan – täydellinen yhdistelmä täydelliseen iltaan.

 "Sen ääni on fantastinen: kipakka, jossa on upea basso." Toisin sanoen se valloittaa innokkuudellaan, urheilullisella suorituskyvyllään ja dynamiikallaan – täydellinen yhdistelmä täydelliseen iltaan. 

CLA 45 4MATIC Coupé

Moottori/teho
2,0-litrainen nelisylinterinen turbo, 280 kW kierrosluvulla 6 000/min; vääntömomentti 475 Nm kierrosluvulla 2 250–5 000/min.

Vaihteisto
AMG SPEEDSHIFT DCT seitsenportainen urheiluvaihteisto.

Polttoaineenkulutus
Kaupunki: 9,6–9,2 l/100 km
Maantie: 6,0–5,6 l/100 km
EU-yhdistetty: 7,3–6,9 l/100 km

CO2-päästö
EU-yhdistetty 171–162 g/km

Energialuokka
D

VALOT JOTKA JÄTTÄVÄT VARJOONSA JOPA KUUMIMPIEN KLUBIEN STROBOVALOT

Uudistuneessa CLA 45 4Maticissa LED High Performance -ajovalot kuuluvat vakiovarusteisiin. Ne helpottavat kuljettajan silmien rasitusta ja tekevät CLA 45 4Maticista todella ketterän. Uudistettu aerodynamiikka varmistaa, että kompakti neliovinen on valmis mihin tahansa. Sitä on madallettu, ja etupäätä on koristeltu uudella AMG jäähdyttimen säleiköllä ja etuhelman splitterillä. AMG-aerodynamiikkapaketti tuo ominaisuudet esiin asfaltilla vielä vahvemmin. Tähän lisävarusteeseen kuuluu myös leveämpi etusplitteri, etuhelman lisälipat sekä takasiivet pakoputkien molemmin puolin.

Jokaisella autoharrastajalla on omat intohimon kohteensa. Toiset vakuuttuvat auton kiihtyessä nollasta sataan vain 4,2 sekunnissa, toisille riittää tietoisuus turboahdetusta AMG 2,0-litraisesta moottorista CLA 45 4Maticin konepellin alla. Kaikki tämän auton ominaisuudet saavat pulssin nousemaan eikä paluu maan pinnalle ole helppoa: dynaamiset ominaisuudet, kuten uudelleenmuotoiltu takahelman diffuusori neljällä pystyevällä eivät jätä kylmäksi ketään.

Jokaisella autoharrastajalla on omat intohimon kohteensa. Toiset vakuuttuvat auton kiihtyessä nollasta sataan vain 4,2 sekunnissa, toisille riittää tietoisuus turboahdetusta AMG 2,0-litraisesta moottorista CLA 45 4Maticin konepellin alla.

VAIHDA LEVYÄ
Kun aikaa liikenee, Eva Shaw pistäytyy levykauppaan etsimään uutta musiikkia. Vinyylilevyjä tietenkin, sillä mikään muu formaatti ei ole niin käsin kosketeltava.

PERFORMANCE-OHJAUSPYÖRÄ

Dinamica Performance -ohjauksella auton kääntäminen onnistuu sujuvasti nopeissakin pyrähdyksissä. Valinnaisena saatava ohjauspyörä erottuu punaisella keskitunnuksella ja kontrastiompeleilla, jotka kulkevat nauhana sisätiloissa. Kojetaulu ja vyölinjat on koristeltu vakiovarusteena Artico-nahkalla. Punamustat AMG-somisteet kiinnittävät huomion hienostuneella mattapinnallaan ja AMG-logollaan. Uutuudet, vakiovarusteiset AMG Dynamic Select -ajo-ohjelmat ja AMG Speedshift DCT seitsenportaisen urheiluvaihteiston lyhyemmät vaihdevälit nostavat CLA 45 4Maticin sykkeen entistäkin korkeammalle.

CLA Coupé muualla verkossa